ОСТАННІ НОВИНИ

У засіданні Конституційного Суду перерва

|

Конституційний Суд України оголосив перерву на 30 хвилин. За словами голови КС Івана Домбровського, під час перерви судді мають намір розглянути клопотання представника ВР у КС Анатолія Селіванова, які він зачитав лише на засіданні, хоча мав зробити це раніше.

Так, Селіванов попросив долучити до матеріалів справи про указ президента протокол консультацій, проведених президентом з керівниками держави та лідерами парламентських фракцій.

«Оскільки указ пов’язаний з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради, була необхідність проведення консультацій щодо розпуску ВР, тому зважаючи на конституційну процедуру існує необхідність у витребуванні протоколу щодо проведення консультацій від 2 квітня 2007 року», – зазначив Селіванов.

Окрім цього представник ВР подав клопотання щодо залучення до матеріалів справи інформаційної довідки про створення парламентської коаліції Верховної Ради V скликання та витяги зі стенограми пленарних засідань, «оскільки це дасть можливість визначитися щодо процедури сформування коаліції і кількості депутатів в її лавах».

Також Селіванов подав клопотання про залучення до матеріалів справи постанову Верховної Ради про неконституційність указу президента, передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *