ОСТАННІ НОВИНИ

У Самборі провалюються вулиці та тріскають історичні будинки

|

У центральній частині Самбора, яка лежить на середньовічних підземеллях, час від часу провалюються вулиці та тріскають будинки. Найбільшу небезпеку становлять провали на території школи №2 та в підземелля будинку на площі Ринок. Управління культурної спадщини ЛОДА наполягає на збереженні будівель, однак на це немає коштів ні в обласному, ні в міському бюджетах.

І школа, і будинок перебувають в аварійному стані, на що є підтвердження Дрогобицького відділу науково-дослідного інституту “Проектреконструкція”.

Як інформує ЗІК, проектно-кошторисна документацію на ліквідацію провалу та проведення невідкладних аварійних робіт у школі вже розроблено. Знайшлися на це і кошти. А ось із будинком справи кепські. Щоб зняти його з реєстрації як пам’ятку архітектури місцевого значення, необхідно отримати ще один висновок спеціалізованого інституту “Укрзахідпроектреставрація”, який запросив 915 тисяч гривень. А для реставрації будинку потрібно 4 мільйони гривень. Їх не мають ні обласний, ні міський бюджети.

Як повідомили в прес-службі Самбірської міськради, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій ЛОДА Олексій Титаренко пообіцяв міській владі клопотати перед керівництвом ЛОДА про виведення цього будинку з реєстру культурної спадщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *