ОСТАННІ НОВИНИ

За перший квартал на Західному кордоні вилучили понад півтори сотні автомобілів

|

У першому кварталі 2007 року на ділянці відповідальності Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України затримано 55 транспортних засобів, які незаконно переміщувалися через державний кордон України, передає прес-служба Західного регіонального управління ДПСУ.

Основними причинами вилучення стали підробка документів, зокрема технічних паспортів та доручень на право керування. Також великий відсоток контрабандних автомобілів становлять ті, що мають перебиті номери агрегатів.

Щодо марок автомобілів, що їх контрабандним шляхом ввозять в Україну, то пальму першості утримує «Мерседес» – 8 автомобілів, далі іде «Опель» – 7 одиниць, «Ауді» – 5, по чотири одиниці – «Фольксваген», «Форд» та «Рено»; «Хьонде», «Шкода», «Фіат», «Полонез» – відповідно по дві штуки, та по одному – «Ягуар», «Міцубісі», «Вольво», «Пежо».

Варто додати, що весь автомобільний транспорт та інші засоби пересування, які мають підроблені документи та невідповідність номерів агрегатів з даними технічного паспорту, вилучають саме на основі вищезгаданого спільного наказу.

За цей квартал прикордонники спільно з працівниками митниці також вилучили 118 одиниць автомобільного транспорту, який кваліфікували як засіб перевезення контрабанди. Ці автомобілі підпадали під статтю 352 Митного кодексу України «Дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю». У статті йдеться про те, що дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів, або шляхом надання одним товарам вигляду інших, або з поданням митному органу як підстави для переміщення товарів підроблених документів чи одержаних незаконним шляхом, або таких, що містять неправдиві дані, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію цих товарів, а також конфіскацію товарів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками) та транспортних засобів, що їх використовували для переміщення товарів через митний кордон України.

Потрібно зазначити, що в автомобілях, що виїздять за межі України, найбільше приховують цигарки, предмети старовини, валюту тощо. Стосовно транспортних засобів, що в’їздять в Україну – здебільшого приховують товари 1 – 24 групи (тваринного та рослинного походження), зокрема м’ясопродукти. Вартість автомобільного транспорту, вилученого як засоби перевезення контрабанди, за цей квартал уже перевалила за мільйон гривень.

Представники Державної прикордонної служби попереджають, що будь-яке приховування товару за допомогою схованок в автомобілі автоматично тягне за собою його вилучення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *