ОСТАННІ НОВИНИ

За 3 – 4 роки у Львові з’явиться новий житловий масив

|

У Львові з’явиться новий житловий масив. Щоправда, будівництво такого масштабного житлового комплексу, який інвестори планують спорудити на території колишнього склозаводу, що на вулиці Шевченка, 60, розтягнеться на 3 – 4 роки.

Як розповів під час сьогоднішніх громадських слухань генеральний директор ТзОВ «Патриаком», яке є власником цієї нерухомості, Дмитро Собкін, наразі вирішують питання про зміну призначення території склозаводу, переведення її в житловий комплекс.

За словами генерального директора ТзОВ «Патриаком», житловий комплекс передбачає будівництво житла «такого собі бізнес-класу з покращеними умовами». Джерела фінансування – насамперед інвестори, кредити банків та інвестиції зацікавлених осіб, як фізичних, так і юридичних. «Головний інвестор «Київжитлоінвест». Ми ж будівельно-інвестиційна компанія», – додав Дмитро Собкін. Таке будівництво матиме й користь для міста, адже частину коштів відраховуватимуть у розвиток інфраструктури Львова.

«Хто володіє власністю, той має право взяти територію в оренду. Відповідно, ми братимемо в оренду. Час покаже, на який термін», – додав Дмитро Собкін.

На території майбутнього житлового комплексу, окрім будинків, планують спорудити й підприємства торгівлі і громадського харчування, готель і офісні приміщення. Головний вхід на території комплексу передбачено з вулиці Шевченка, а також з вулиць Золотої та Скляної. У проекті житлового комплексу – будівництво будинків меншої висоти 10 – 13 поверхів, та вищих 15 – 18 поверхів. Розмістять у комплексі й декоративні сади, тераси. Всі автівки паркуватимуть у підземних паркінгах.

Загальна площа проекту становитиме 242624 квадратні метри. Планують спорудити 1576 квартир, як однокімнатних, так і великих п’ятикімнатних пентхаусів, супермаркети, приміщення обслуговування, майже півторатисячні місць для авто. Житло тут може отримати понад 5 тисяч осіб.

Проектує новий житловий комплекс архітектурна компанія «John Seifert Architects».

Наразі проект перебуває на стадії обговорення. Зокрема, сьогодні проект винесли на огляд громадськості на громадських слуханнях. Однак якщо всі паперові справи завершать вчасно, то вже цього року у Львові розпочнеться будівництво нового житлового масиву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *