ОСТАННІ НОВИНИ

12-річне навчання введуть з 2010 року

|

Кабінет Міністрів переніс переведення загальноосвітніх навчальних закладів III ступеня на програму 12-річного навчання на 1 вересня 2010 року. Про це йдеться в постанові Кабміну від 13 квітня, передає proUA.

Раніше Кабмін планував переведення гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих шкіл на 12-річний термін навчання з 1 вересня 2007 року, а з 1 вересня 2008 року – інших загальноосвітніх навчальних закладів III ступеня.

Також своєю постановою Кабмін доручив Міністерству освіти і науки, Академії педагогічних наук, Раді Міністрів Криму, обласним, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечити впродовж 2010 – 2013 років переведення загальноосвітніх навчальних закладів III ступеня на 12-річний термін навчання.

Згідно зі статтею 9 Закону «Про загальну середню освіту», відповідно до освітнього рівня, що його забезпечує загальноосвітній навчальний заклад, існують різні типи загальноосвітніх навчальних закладів: I, II, III ступенів, школи кожного з 3-х ступенів можуть функціонувати разом або самостійно.

Середня загальноосвітня школа – загальноосвітній навчальний заклад I-III ступенів (I ступінь – початкова школа, II ступінь – основна школа, III ступінь – старша школа, як правило, з профільним напрямом навчання (ліцеї, колегіуми).

З 1 вересня 2001 року Кабмін перевів на 12-річний термін навчання загальноосвітні навчальні заклади I ступеня, а з 1 вересня 2005 року – заклади II ступеня.

Як уже повідомляли, у липні 2006 року Кабмін своїм розпорядженням затвердив Концепцію державної програми розвитку освіти на 2006 – 2010 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *