ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради побачать проект пам’ятного знака депортованим українцям

|

Проектна частина пам’ятного знака українцям, виселеним з етнічних земель на території Польщі, перебуває на завершальній стадії і невдовзі його зможуть побачити депутати облради. Про це минулої п’ятниці під час засідання постійної комісії з питань зв’язків з українцями за кордоном Львівської обласної ради повідомив голова Львівського обласного товариства “Лемківщина”, член організаційного комітету з відзначення 60-ї річниці примусового виселення українців з етнічних земель Лемківщини, Надсяння, Підляшшя та Холмщини, а також під час операції “Вісла” Володимир Ропецький.

З бюджету Львівської області призначено 50 тис. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації для побудови у Львові пам’ятного знака українцям, депортованим з етнічних земель у Польщі, та 150 тисяч гривень на розробку документації для спорудження у Винниках комплексу – музею, церкви та інших споруд.

На наступному засіданні комісії буде заслухано звіт про використання коштів щодо розробки документації для спорудження комплексу у Винниках.

Також під час засідання комісії йшлося про те, що комісія планує розробити Програму спільних дій з Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету “Львівська політехніка”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *