ОСТАННІ НОВИНИ

Пластуни відзначили своє 95-річчя

|

Пласт відсвяткував своє 95-річчя. Узяти участь у святкуванні, яке відбулося 14 – 15 квітня, до Львова приїхало понад 800 пластунів із близько 30 осередків Львівської та Івано-Франківської областей, а також з Києва, Ужгорода, Луцька, Рівного, Тернополя, Дніпропетровська та Кіровограда.

Свято розпочалося з молебню в Соборі святого Юра. Потім пластуни вирушили до Академічної гімназії. Саме там виступив голова «Пласту» в Україні Богдан Гаврилишин.

Привітав пластунів із ювілеєм мер Львова Андрій Садовий. «Я не уявляю, як би ми провели святкування ювілею міста, якби не така значна кількість волонтерів від «Пласту». Я не уявляю Львова без пластунів», – наголосив Садовий у своїй промові.

Після академії пластуни пройшли маршем на Личаківський цвинтар, де на кожній з могил, у яких поховано колишніх пластунів, діти запалили лампадки. Перший день святкувань закінчився «Брейн-рингом» та урочистою пластовою академією з виступами керівників та переглядом фільмів.

У неділю для гостей міста організатори провели екскурсії, а понад 150 львівських пластунів змагалися у пластовому квесті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *