ОСТАННІ НОВИНИ

Європарламент хоче допомогти українським політикам

|

Комітет парламентської співпраці ЄС-Україна зробив політикам у Києві пропозиції щодо виходу з політичної кризи. Про це на прес конференції по закінченні екстреного засідання комітету повідомив його голова Адріан Северін, передає «Німецька хвиля».

На засіданні, присвяченому подіям в Україні, комітет заслухав доповідь віце-президента Європарламенту Марека Сівеця, який щойно повернувся з Києва.

За словами Северіна, базис для компромісу може бути оснований на кількох ідеях. «Перше – це замороження суперечливих процесів, таких як передчасні вибори, міграція парламентарів з однієї групи до іншої і затвердження парламентом законодавства з приводу конституції», – сказав Северін.

Окрім цього, на думку політика, потрібно створити конституційну комісію, що на міжпартійному рівні проаналізує можливі поправки до основного закону, які б посилили систему важелів та противаг, повідомляє proUA.

За словами віце-президента Європарламенту Марека Сівеця, ЄС нині потрібно змінити підхід до кризи в Україні. Адже, якщо відбудеться ескалація, це загрожуватиме, зокрема, європейським інтересам, – зауважив Сівець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *