ОСТАННІ НОВИНИ

Мери міст вимагають розігнати Тендерну палату

|

Мери міст, які входять в Асоціацію міст України і громад, вимагають ліквідовувати Тендерну палату України. Про це заявив віце-президент АМУ Мирослав Пітцик на прес-конференції в четвер, передає кореспондент «proUA».

Він повідомив, що правління Асоціації міст України, в яке входять мери тридцяти міст, прийняло звернення до Кабінету Міністрів, в якому висловлюється за усунення із системи держзакупівель всіляких посередників, зокрема громадську організацію «Тендерна палата України».

На думку мерів, методологічний супровід закупівель потрібно передати державному органу, і бажано із структури Міністерства фінансів. Функцію контролю за закупівлями мери рекомендують покласти на Контрольно-ревізійне управління.

З цією метою мери пропонують терміново внести зміни до Закону «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти».

У цьому законі вони також пропонують передбачити спрощення процедури подачі заявок на сайт уповноваженого органу і встановити єдину для всіх плату за розміщення таких заявок. На їхню думку, необхідно ще змінити систему підготовки і сертифікації кадрів, які здійснюють процедури закупівель.

Як пояснив Мирослав Пітцик, мова йде про підготовку технічних працівників, безпосередньо задіяних в підготовці документації. «Зараз готують керівників. Але це все політичні фігури», — відмітив він.

Запропоновані мерами зміни в закон про держзакупівлі передбачають також забезпечення особливих заходів охорони працівників, які займаються процедурами закупівель, від зовнішніх контактів корупційного характеру. «Це якраз натяк на те, що… про майбутні відкати», — зазначив віце-президент АМУ.

Мери також пропонують відновити роботу єдиних тендерних комітетів ву містах і до законодавчого врегулювання статусу комунальних підприємств не поширювати на них дію тендерного законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *