ОСТАННІ НОВИНИ

Сихівська гімназія реалізовує проект дистанційного навчання через Інтернет

|

П’ятеро учнів Сихівської гімназії, які мають обмежені фізичні можливості та з об’єктивних причин не можуть відвідувати загальноосвітні заклади, навчаються за системою дистанційного навчання з допомогою інформаційних технологій. Відповідний проект вчителям гімназії вдалося реалізувати завдяки грантам Швецького інституту та Президента України, повідомила сьогодні під час брифінгу викладач інформатики Сихівської гімназії Оксана Пасічник.

Як повідомила директор Сихівської гімназії Галина Путій, участь у проекті дистанційного навчання через Інтернет бере семеро вчителів. Усі вони ведуть дистанційне викладання безкоштовно. Наразі по Інтернету викладають інформатику, математику, біологію, українську літературу та іноземну мову.

Основною проблемою в рамках проекту є доступ дітей до Інтернету, оскільки вони опрацьовують відповідні матеріали дистанційного навчання в онлайн режимі. «Ці учні можуть спілкуватися між собою, з викладачами та зі школярами, які безпосередньо ходять до школи. Це створює ефект їхньої присутності у школі», – розповідає Галина Путій.

Наразі сертифікати про освіту на базі дистанційного навчання не видаються. Однак натхненники проекту сподіваються, що в майбутньому проект дистанційного навчання через Інтернет отримає більшу підтримку від міської влади та Міністерства освіти і відповідні сертифікати видаватимуть.

Проблеми дистанційного навчання наразі вивчає Координаційна рада міської ради з питань ліцеїв та гімназій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *