ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Конституційного суду України проводитимуть виїзні засідання міських рад?

|

У Києві біля Конституційного суду України потрібно провести виїзні засідання міських рад. Принаймні, саме такої думки міський голова Золочева Володимир Зубар. Про це він заявив під час сьогоднішнього зібрання міських голів Львівщини з приводу указу Президента та політичної ситуації в Україні.

«Виїзні засідання міських рад повинні бути в Києві біля приміщення Конституційного суду України. Адже від цього державного органу зараз залежить стабільність і майбутнє нашої держави», – наголосив він. На думку п. Зубара, такі виїзні засідання можна розпочинати вже з наступного тижня, після Великодніх свят. «Саме така форма буде найкращою. Такі засідання треба провести наступного тижня», – наголосив він.

За словами Володимира Зубара, наразі сотні золочів’ян вже добровільно записуються на майбутні поїздки до Києва. «Наразі є люди, які готові поїхати за власні кошти», – додав він. Іншим, які не мають фінансової можливості вирушити під стіни Конституційного суду України, мають допомогти громадські організації та спонсорські внески.

«Біля суду може зібратися близько 100 тисяч громадян. Навіть від нашого міста може бути мінімум тисяча осіб», – переконаний міський голова Золочева.

Проте міський голова Львова Андрій Садовий не підтримав таку ініціативу щодо виїзних засідань міськрад. «Я не думаю, що це є на часі. Мені здається, що треба демонструвати стабільність і займатися реальною роботою, а політики хай сьогодні займаються політикою», – наголосив він. На думку Андрія Садового, на сьогодні міські голови й самі міста є певними «острівками стабільності». «Якщо ще й їх задіяти в політичний процес, що ж тоді лишиться?», – сказав Садовий. Мер Львова переконаний, що передовсім міські голови області повинні перейматися проблемами доріг, житлово-комунального комплексу. «Позиція міських голів – це, передовсім, стабільність», – підсумував Андрій Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *