ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович піде на вибори, якщо опозиція буде непоступливою

|

Партія регіонів піде на вибори, якщо Президент Віктор Ющенко та опозиція займуть непоступливу позицію щодо дострокових виборів Верховної Ради. Про це заявив прем’єр-міністр Віктор Янукович, виступаючи перед представниками дипломатичного корпусу в Україні, повідомили «proUA»в прес-службі Кабміну.

«Якщо Президент і опозиція займуть непоступливу позицію щодо дострокових виборів Верховної Ради, а напруження в країні сягне свого апогею, тоді своє вирішальне слово має сказати народ», – сказав Янукович.

«Це не наш вибір. Більше того, люди не хочуть нових виборів і це підтверджують останні соціологічні дослідження. Але ми будемо змушені йти на вибори. Ми не боїмося виборів – ми впевнені у перемозі», – підкреслив Янукович.

«Ми боїмося втраченого часу і втрачених можливостей. Ми категорично не сприймаємо жодних рішень за рамками Конституції. Ми будемо твердо захищати Конституцію і використовувати всі наявні владні повноваження для покращання життя людей», – додав він.

Крім того, Янукович зазначив, що за будь-яких обставин Уряд «і я, як керівник Уряду, забезпечимо спокій і стабільність в країні».

Прем’єр також застеріг керівників усіх військових формувань від виконання будь-яких злочинних наказів, від кого б вони не надходили.

Крім того, Янукович переконаний, що шлях переговорів, діалогу, пошуку компромісів ще не вичерпаний. «Ми за те, щоб знайти рішення, від якого виграли б усі – і Президент, й Уряд, і коаліція, й опозиція. Для цього треба відійти нарешті від усталених стереотипів. Подати один одному руку», – сказав Янукович. «І тим більше, не повертатися до риторики 2004 року, не допустити розколу країни, що може статися в результаті неправомірних дій з боку Президента», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *