ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС занепокоєний політичною ситуацією в Україні

|

ЄС занепокоєний політичною ситуацією в Україні . Про це йдеться у заяві з приводу політичної ситуації в Україні, що її поширив учора уряд ФРН – держави, що головує в ЄС, повідомляє представництво Єврокомісії в Україні.

„Європейський Союз занепокоєний нинішньою політичною кризою в Україні”, – зазначено в заяві. Уряд країни-голови ЄС „закликає сили, що мають політичну відповідальність у державі, розв’язати суперечності у питаннях внутрішньої політики, дотримуючись конституції та демократичних правил”. „Це вимагає поміркованості та волі усіх залучених сторін до досягнення компромісу”, – підкреслює уряд ФРН.

Уряд країни-голови Європейського Союзу сподівається, що нинішня ситуація „не послабить дієздатність України” та не „матиме негативного впливу на стосунки між Європейським Союзом та Україною”.

Також 3 квітня свою заяву з приводу ситуації в Україні оприлюднила Європейський Комісар у справах зовнішніх відносин та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.

„Європейська Комісія ретельно слідкує за політичними подіями в Україні”, – зазначила Комісар. „Ми взяли до відома указ президента Ющенка про розпуск українського парламенту. Ми також взяли до відома реакцію кабінету міністрів та парламенту, які, відповідно до своїх оцінок, назвали указ президента неконституційним кроком”, – підкреслила Беніта Ферреро-Вальднер.

На думку Європейського Комісара, події, які розгортаються в Україні, є свідченням „активних та відкритих політичних дискусій” та „знаком того, що у країні працює демократія”. Водночас Комісар наголошує на „величезній важливості відновлення політичної стабільності в Україні” та знайденні „мирного шляху владнання нинішньої кризи”.

„Європейський Союз надзвичайно зацікавлений у стабільній та заможній Україні, що рухається шляхом політичних та економічних реформ”, – підкреслила Беніта Ферреро-Вальднер. „Україна є близьким партнером та важливим сусідом ЄС. На початку березня було відкрито перемовини щодо укладання нової розширеної угоди в рамках Європейської політики сусідства; другий раунд перемовин триває цими днями в Києві”, – нагадала Комісар.

„Ми залишаємося відданими прихильниками поглиблення наших зв’язків із Україною”, – наголосила представниця Європейської Комісії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *