ОСТАННІ НОВИНИ

Конституційний суд визначатиметься 15 днів

|

Конституційний Суд України впродовж 15 робочих днів визначиться, чи буде він відкривати конституційне провадження у справі відносно президентського Указу про розпуск Верховної Ради. Про це УНІАНповідомили в прес-службі КСУ.

Зараз подання щодо конституційності Указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п’ятого скликання

знаходиться в управлінні правової експертизи КС, куди воно було направлене для попереднього висновку щодо наявності підстав для відкриття конституційного провадження у справі або відмови у відкритті провадження, – повідомили в прес-службі.

Згідно з регламентом КС, додали в прес-службі, цей попередній висновок повинен бути зроблений впродовж 15 днів.

Нагадаємо, сьогодні в другій половині дня до Суду надійшло подання від 53 народних депутатів України щодо конституційності Указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п’ятого скликання.

Президент України Віктор Ющенко ввечері 2 квітня підписав указ про розпуск українського парламенту.

Верховна Рада того ж дня прийняла постанову, в якій заявила про відсутність у Президента правових підстав для розпуску парламенту, а Кабінет Міністрів України пізно вночі прийняв постанову, якою вирішив підкорятися тільки Верховній Раді.

Представники коаліції підготували подання щодо Указу Президента про розпуск Верховної Ради і просили КС невідкладно, не пізніше 5 днів після публікації указу Президента про припинення повноважень парламенту, перевірити цей документ на відповідність Конституції, передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *