ОСТАННІ НОВИНИ

Давидовичу на вибори потрібно 340 млн. гривень

|

Питанням фінансування виборчої кампанії в умовах саботажу з боку уряду та Верховної Ради опікуватиметься секретар Ради національної безпеки та оборони Віталій Гайдук. Як повідомив у вівторок ввечері в інтерв’ю «5 каналу»голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович, таке доручення дав Президент.

Давидович відзначив, що за підрахунками на проведення дострокових виборів до Верховної Ради потрібно 340 мільйонів гривень.

Давидович підкреслив, що Указ Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України V скликання не скасований, його не оскаржено – тому він діє і механізм початку виборів вже запущено.

Коментуючи ухвалу Печерського районного судум. Києва від 3 квітня, якою він зупинив дію постанови Верховної Ради від 2 квітня про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії, Давидович сказав: «Я хочу сказати, що дуже хороша ухвала прийнята сьогодні Печерським місцевим судом, якою призупинена дія однієї і другої постанови. Таким чином із 18-ї години сьогодні – легітимною залишається центральна виборча комісія у складі 13 чоловік на чолі з Ярославом Давидовичем».

До рішення Печерського суду Центрвиборчком утримувався від будь-яких коментарів.

Давидович також сказав, що умови проведення виборів будуть надзвичайно важкими через протистояння політичних сил. Проте запевнив, що ЦВК, проводячи вибори, буде дотримуватися законодавства, а також нейтралітету, не допускаючи втручань опозиції чи коаліції, передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *