ОСТАННІ НОВИНИ

Герман запевняє, що «Регіони» підкоряться будь-якому рішенню КС

|

Народний депутат, член фракції Партії регіонів Ганна Герман заявляє, що Партія регіонів поважає закон і Конституцію і підкориться будь-якому рішенню Конституційного Суду щодо указу Президента про розпуск Верховної Ради. Про це «proUA»повідомили в прес-службі партії.

«Ми підкоримося рішенню Конституційного Суду, яким би воно не було», – заявила Герман. Вона висловила переконання, що ухвалу Конституційний Суд винесе «дуже скоро».

«Мене в цій ситуації дивує тільки одне: я не думала, що Президент зважиться це зробити в останні дні Страсного тижня», – сказала Герман. «Він (Президент) не дав людям у спокої, в роздумах підійти до найголовнішого свята року», – додала вона.

На питання, чому Рада прийняла постанову про неконституційність указу Президента і чи має право парламент таким чином тлумачити Конституцію без рішення Конституційного Суду, вона відповіла: «Ми прийняли також постанову, щоб подати до Конституційного Суду, який винесе остаточний вердикт. Ми вважаємо, що це неконституційно, оскільки Президент не керується тими підставами для розпуску парламенту, які надає Конституція», – сказала Герман.

На питання, чому парламент повернув склад ЦВК і чи не визнає Герман таким чином нелегітимність виборів-2006, де Партія регіонів набрала найбільший відсоток, вона відповіла: «Вибори-2006 визнав весь світ». Вона додала, що склад ЦВК змінений, оскільки там не було представників коаліції. На питання про те, що склад ЦВК подається Президентом на затвердження Верховній Раді, а Президент може цього не зробити, вона відповіла: «Президент може робити все, що йому захочеться. Основне, щоб це відповідало Конституції. Інакше ми не дозволимо йому діяти поза конституційним полем».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *