ОСТАННІ НОВИНИ

Давидович до виборів готовий

|

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович висловив готовність провести дострокові вибори у парламент у визначений законом термін. Про це він сказав під час зустрічі з Президентом Віктором Ющенком, повідомили «proUA»у прес-службі глави держави.

За інформацією прес-служби, у ході зустрічі голова ЦВК поінформував Президента про заходи, які необхідно здійснити для організації та проведення позачергових виборів.

У свою чергу Глава держави закликав керівника Центрвиборчкому дивитися на ситуацію, що склалася навколо дострокового припинення повноважень Верховної Ради і, відповідно, проведення позачергових виборів, виключно з точки зору права. «Метод її врегулювання може бути тільки демократичним», – підкреслив Ющенко.

На переконання Глави держави, слід зупинити «антиконституційний процес», що виник внаслідок нелегітимного шляху формування коаліції депутатських фракцій в парламенті. Головне нині «не допустити ревізію волевиявлення» громадян, підкреслив він.

«Тому зараз ми будемо діяти, щоб забезпечити волю людей, закон, забезпечити проведення демократичних виборів – спокійно, без галасу», – сказав Ющенко, додавши, що йдеться про надання можливості як представникам більшості, так і опозиції висловитися по суті виборів, звернутися до людей, отримати чи ні їх підтримку.

«Є політичний конфлікт між позицією і опозицією, який повинен вирішитися в чесний демократичний спосіб. Я просив би в цьому процесі триматися виключно правової площини», – наголосив Президент. Він додав, що готовий дати відповідні доручення для забезпечення виборів 27 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *