ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер, аби вступити у Франковий університет, треба мати спеціальний сертифікат

|

Відтепер стати студентом Львівського національного університету імені Івана Франка можна буде лише за наявності спеціального сертифікату з Центру оцінювання якості освіти. Щоправда, таке нововведення стосується лише випускників шкіл Львівської,Харківської областей та міста Київ.

«Цього року ті абітурієнти, які проживають в інших областях (крім Києва і Харківської області), складатимуть вступні випробовування з тих самих предметів, які записано в правилах прийому до нашого університету так, як це було щороку. За тою самою схемою», – розповів під час сьогоднішньої прес-конференції ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Іван Вакарчук.

Що ж до абітурієнтів нашої області, то для них схема вступу до Франкового університету буде іншою – через сертифікати Центру оцінювання якості знань.

Як розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості знань Лариса Середяк, 21 квітня випускники Львівщини, які подали заяви для участі в оцінюванні через Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти, матимуть змогу скласти іспит з української мови. 28 квітня – з математики чи історії. «На сьогодні на Львівщині 18 тисяч 300 випускників, які братимуть участь в оцінюванні через центр», – розповіла Лариса Середяк.

За її словами, таке тестування проводитимуть за окремою схемою. Учні не писатимуть тести у своїх школах. «Випускники отримали запрошення з інформацією, де, коли і куди вони повинні з’явитися 21 квітня», – розповіла Лариса Середяк. В аудиторіях, де проходитимуть тестування на сертифікати, сидітиме не більше 15 осіб на відстані 1,5 метра один від одного. З ними працюватимуть по два інструктори. «Для повної прозорості ми запрошуємо громадських спостерігачів», – додала директор центру. Такими спостерігачами можуть бути журналісти, члени батьківських комітетів. Усі тестові бланки матимуть спеціальні штрих-коди. Самі ж тести, за словами Лариси Середяк, відповідають шкільній програмі. «Ми виставляємо лише оцінку. Дитина, отримавши сертифікат, має вирішити, чи подавати його в цей ВНЗ», – додала вона.

Відповідно, чи вступить студент до Франкового університету, залежить від сертифікату. Щоправда,покищо у разі невідповідних оцінок у сертифікаті абітурієнти можуть подавати заяви на втуп до інших навчальних закладів Львова чи України, де таку програму сертифікації ще не введено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *