ОСТАННІ НОВИНИ

Аеропорт модернізують, а «Львівські авіалінії» збережуть

|

У найближчі чотири роки в модернізацію львівського аеропорту вкладуть щонайменше 65 млн. доларів. Відтак він стане сучасним аеропортом, здатним приймати до 330 тисяч осіб на рік, повідомив сьогодні під час прес-конференції міністр транспорту Микола Рудьковський під час прес-конференції у Львові.

За його словами, планують до 2010 року збудувати новий термінал на 400 пасажирів, який вартуватиме приблизно 40 мільйонів доларів. Це будівництво буде здійснено за державні кошти. «Загалом реконструкція аеропорту сучасного рівня обійдеться в приблизно 100 мільйонів доларів», – підсумував міністр.

Крім того, вже з наступного року розпочнеться добудова злітної смуги на 700 метрів і її реконструкція, щоби у Львові могли сідати важкі нові літаки. «Ми маємо сім стратегічних аеропортів у державі, які ми плануємо розвивати. Серед них й львівський», – наголосив міністр.

Що ж стосується «Львівських авіаліній», то М.Рудьковський заявив, що упродовж останнього року компанію свідомо вели до банкрутства, однак зараз керівництво змінено і воно має завдання змінити ситуацію до кращого. Міністр запевнив, що за кілька тижнів будуть відновлені регулярні рейси «Львівських авіаліній», а борги із заробітної платні будуть виплачені впродовж місяця. Водночас він зазначив, що ситуація залишається складною, бо борги самої компанії перевищили 20 млн. гривень. Відтак компанія виконуватиме лише прибуткові рейси і закриватиме збиткові, припиниться демпінг з продажем квитків, а зайву техніку буде продано. Скоріш за все, буде скорочено й численність працівників, що міністр назвав оптимізацією персоналу. З іншого боку, М.Рудьковський пообіцяв, що компанії придбають нові літаки «Боїнг» та «Ейрбас», якими можна буде літати до країн Західної Європи, зокрема, до Польщі, Чехії та Бельгії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *