ОСТАННІ НОВИНИ

Через роторні лічильники «Львівгаз» минулоріч втратив 9 млн. кубометрів газу

|

Приблизно третя частина втрат природного газу на Львівщині стається через те, що досі для обліку газу використовуються лічильники роторного типу. Як повідомила прес-служба ВАТ «Львівгаз», у 2006 році через роторні лічильники підприємство втратило дев’ять мільйонів кубометрів газу.

На сьогодні у Львівській області експлуатується 58,5 тисяч лічильників роторного типу. З них 72 відсотки вже протермінували планову повірку. Відповідно до нормативних документів, лічильники роторного типу потрібно перевіряти кожні п’ять років.

З 23-х тисяч роторних лічильників, що пройшли експрес-контроль, близько 20-ти тисяч (86%) визнано непридатними для експлуатації через неприпустимі (від 30% до 50%) похибки при обліковуванні газу.

Протягом 2004-2006 років, коли діяла «Програма оснащення житлового фонду Львівської області лічильниками природного газу та забезпечення достовірного обліку природного газу» заміна лічильників роторного типу проводилася за кошти НАК «Нафтогаз України». Але у 2007 році таку «Програму» для Львівської області не затверджено. І споживачі, роторні лічильники яких були «забраковані» під час повірки, змушені міняти їх на нові (мембранного типу) за свій кошт.

У ВАТ «Львівгаз» повірку побутових лічильників здійснюють п’ять лабораторій. Їх виробнича потужність – повірка понад 40 тисяч побутових лічильників на рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *