ОСТАННІ НОВИНИ

УНП до масових акцій БЮТу та НУ не запрошували

|

Львівських УНПістів долучитись до масових акцій щодо розпуску парламенту ще не запрошували. «Ми приєднаємося до акцій протесту БЮТу і «Нашої України» після того, як отримаємо від них запрошення», – повідомив голова Української народної партії Юрій Костенко.

За його словами, бажання взяти участь в акціях протесту БЮТу і «Нашої України» спричинено тим, що уенпісти також підтримують ідею дострокових парламентських виборів. Однак, Костенко жалкує за тим, що коли УНП минулого року проводила акції з вимогою до Президента розпустити парламент, її не підтримав ні БЮТ, ні «Наша Україна». «Тоді Ющенко мав конституційне право розпустити парламент, зараз він його не має, тому не зможе своїм указом відправити у відставку чинне скликання Верховної Ради», – зазначив він у коментарі ЗІКу.

На думку Юрія Костенка, акції протесту чинитимуть політичний тиск на парламент, який повинен сам прийняти рішення про саморозпуск: «Зараз немає правових підстав для розпуску Верховної Ради, але якщо акції протесту наберуть масового характеру і відбуватимуться по всій Україні, тоді, справді, можна буде сподіватися на позачергові вибори. На даний момент важко говорити, наскільки ефективними будуть ці акції протесту».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *