ОСТАННІ НОВИНИ

В області незаконні вирубки лісу сягають 10 тисяч кубометрів у рік

|

Щороку на Львівщині незаконно вирубують близько 10 тис. кубометрів лісу. Найчастіше це відбувається у Старосамбірському і Турківському районах, повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник Львівського обласного управління лісового господарства «Львівліс» Анатолій Дейнека.

«Працівники служби Державної лісової охорони щороку у Львівській області фіксують близько 10 тис. кубометрів незаконно зрубаної деревини. Відповідно до державних планових завдань, в області усіма користувачами (державними підприємствами, підприємствами «Галсіллісу» і військовими лісгоспами) рубається понад 1 млн кубометрів. Відтак, менше 1% деревини – незаконно рубається», – сказав він.

«Я розумію, що є певна кількість деревини, яка залишається поза фіксацією працівників Державної лісової охорони. Адже ліс є відкритою системою, а не складом, а тому дуже часто, особливо у гірських районах, ліс є можливістю для місцевого населення хоч якось прожити. Адже це населення переважно не працевлаштоване, а сім’ю чимось треба годувати… Проте ми не вважаємо це виправданням чи підставою для здійснення порушень. Найбільш проблемними у плані лісопорушень є Старосамбірський та Турківський райони. Для виявлення порушників у цих районах ми залучаємо спецпідрозділ «Беркут», особливо у передноворічний час», – зауважив А.Дейнека.

А.Дейнека повідомив, що в Україні готується нове положення про Державну лісову охорону, яке дасть лісівникам більші повноваження для затримання лісопорушників. Адже зараз без залучення правоохоронців лісівники не мають права ані зупинити транспорт, яким перевозять ліс, ані перевірити пилораму, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *