ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова прийшла «Газета 24»

|

Нове загальноукраїнське видання «Газета 24» презентували сьогодні у Львові. Перший номер нової газети вийшов учора, 27 березня, в шести містах України, де створені представництва компанії-видавця «Медіа Дім»: Києві, Львові, Донецьку, Дніпропетровську, Харкові та Одесі. Газета виходить двома мовами, втім українською – лише у Львові та Києві.

Львівська редакція газети, яку очолює Віктор Павлик, налічує 22 працівника, серед яких – 7 журналістів.

За словами заступника головного редактора «Газети 24» Олега Базара, газета позиціонує себе як щоденне загальнонаціональне видання, розраховане на середній клас. Серед видань, на які орієнтується газета – польська «Gazeta Wyborcza». Польський вплив відчутний і у дизайні нового видання, який створили Мареком Кнапом та Мареком Трояновскі – розробниками дизайну газети Rzeczpospolita, 2006 року визнаного кращим у світі.

«Газета 24», на відміну від багатьох інших видань, не соромиться називати свого інвестора, – каже Олег Базар. Фінансує нове видання почесний президент АКБ «Трансбанк» Володимир Костерін, що входить у сотню найбагатших людей України за версією журналу «Фокус». Костеріна вважають близьким до дружини Президента України Катерини Ющенко, проекти якої, зокрема «Дитячу лікарню майбутнього», він фінансує.

«Газета 24» стане частиною інформаційного холдингу, до якого мають увійти також Інтернет портал «24.UA» та телевізійний канал. Володимир Костерін є також співвласником загальнонаціонального телеканалу «Тоніс».

Інвестиційний проект нового інформаційного холдингу розрахований на 5 років, повідомив Олег Базар. Протягом цього часу нова структура повинна стати самоокупною. Загалом же новий проект, за словами заступника головного редактора «Газети 24», є доволі затратним. Точної цифри Олег Базар не назвав, однак заявив, що йдеться про десятки мільйонів доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *