ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія спробує вирішити конфлікт щодо Будинку органної та камерної музики

|

Мерія намагається вирішити конфлікт щодо Будинку органної та камерної музики. Зокрема, саме з цією метою від сьогодні почала працювати спеціальна робоча група юристів, що готує текст угоди оренди між Будинком органної та камерної музики та римо-католицькою громадою. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив журналістам заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

За його словами, до робочої групи ввійшли як юристи Львівської міської ради, так юристи римо-католицької громади. Саме вони спільними зусиллями спробують написати текст угоди. Крім того, ця робоча група працюватиме над графіком богослужінь, що відбуватиметься в приміщенні Будинку органної та камерної музики. «Дуже важливою є друга частина, тобто календар богослужінь», – додав Василь Косів. Відповідно розпису такого календаря й відбуватимуться всі богослужіння. Що ж до концертів, то заступник міського голови з гуманітарних питань запевнив, що їх й надалі буде досить багато. «У цьому залі відбувається достатньо концертів, і їх буде ще більше. Цього року планується Симпозіум органістів. Львів є і надалі лишатиметься центром органного мистецтва», – додав Косів.

Ймовірніше за все, графік богослужінь складатимуть не на рік, а на квартал. Це займе менше часу. А от коли буде готовий повний текст угоди, заступник В.Косів відповісти не зміг. Проте запевнив, що юристи працюватимуть доти, доки ця робота не завершиться.

На думку Василя Косіва, проблема щодо Будинку органної та камерної музики – це своєрідна провокація з боку тих, кому не вигідна співпраця України з Польщею. « Тут очевидні провокації, рухи й дії тих, кому співпраця і порозуміння є не вигідними, хто хоче ці моменти загострити», – додав Косів. «Я б хотів повторити, що ніякого серйозного конфлікту нема, війни нема, працюють юристи, які дійдуть згоди», – сказав він.

Між Будинком органної та камерної музики і парафією костелу св. Марії Магдалини Римо-католицької церкви є тривала відмова сплачувати борг за комунальні послуги. А також точиться конфлікт щодо доцільності проведення громадою богослужінь у Будинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *