ОСТАННІ НОВИНИ

Освітянам підвищать зарплату

|

Міністерство освіти і науки України вже затвердило всі фінансові програми на цей рік, зокрема підвищення зарплати вчителям. Сумарно середня заробітна плата у сфері освіти цього року має скласти 1850-1900 грн. Про це повідомив Міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко в понеділок на прес-конференції .

Ніколаєнко повідомив, що до кінця року шкільний вчитель у середньому отримуватиме 1090 грн., для професорів заплановано збільшення зарплат на 300 грн., для викладачів вузів – на 200 грн.

Ніколаєнко також повідомив, що були виділені кошти на програму «Шкільний автобус”: за рахунок бюджету для сільської місцевості буде придбано близько 400 автобусів. Ще 161 млн. грн. виділяється на придбання комп’ютерної техніки. Міністр висловив упевненість в тому, що найближчим часом вдасться забезпечити всі середні і восьмилітні школи комп’ютерами, половина з них підключатиметься до Інтернету.

Крім того, наразі Міністерство освіти веде переговори з Міністерством фінансів щодо збільшення чисельності штату Міносвіти з тим, щоб «укріпити його наукову складову», передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *