ОСТАННІ НОВИНИ

Якість депутатської роботи погіршала – експерт

|

Якість роботи депутатів, обраних за партійними списками, не поліпшилася, а погіршала, вважає експерт Інституту політичної освіти Любомир Грицак. Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції. За його словами, це було видно і з навчання, що його сьогодні ІПО проводить у Львові для депутатів місцевих рад.

Водночас експерт вважає, що за рік діяльності нових депутатських корпусів акцент нарешті перейшов на органи місцевого самоврядування. «Наразі відбувається зміна акцентів. Величезна увага у зв’язку з підвищенням тарифів прикута до місцевого самоврядування. Це перша ластівка змін, і така тенденція буде чимдалі посилюватися”, – сказав він.

Натомість депутат Львівської міської ради від фракції «Пора» Олег Сорочкін вважає, що обрання місцевих рад за пропорційною системою є прогресивним кроком уперед щодо збільшення відповідальності депутатського корпусу, оскільки політичну відповідальність за дії депутата несе також та політична сила, від якої депутата обрано. Щоправда, зазначає Сорочкін, наступні місцеві вибори треба проводити за відкритими списками, щоб виборець міг надати преференції кандидатам усередині списку. Необхідним є розвести вибори у часі, зокрема парламенські з місцевими, щоб виборці більше орієнтувалися на людей, які є в місцевих списках, а не на партійних вождів.

З іншого боку, депутат вважає, що введення імперативного мандата на місцевому рівні є перепоною для розвитку місцевого самоврядування, бо в цьому разі депутати звертають більше уваги на волю своїх босів у Києві, аніж на потреби виборців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *