ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 2,5 тисячі дітей у Львові можуть захворіти на туберкульоз

|

Протягом 2006 року в 469 львів ’ ян, 16 із яких неповнолітні, уперше виявили інфекцію туберкульозу. Загалом же в місті нараховують понад 5 тисяч хворих на туберкульоз, а серед них 67 дітей. Ще в понад двох із половиною тисяч неповнолітніх львів’ян є загроза розвитку інфекції при погіршенні соціальних умов. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив головний лікар Львівського міського комунального медичного об’єднання «Фтизіопульмонологія» Роман Квасній.

Що ж стосується смертності серед хворих на туберкульоз, то у 2006 році у Львові 114 осіб померло від цієї хвороби, на щастя, дітей серед них немає.

Загалом у Львові зафіксовано незначне зниження рівня захворюваності на туберкульоз і смертності від нього. Середній вік хворих на туберкульоз 40 років.

Натомість зросла кількість хворих одночасно і на туберкульоз, і на СНІД. Якщо у 2005 році у Львові таких хворих було лише 9, то у 2006 році ця цифра зросла до 36, тобто в чотири рази. «Ми сидимо на пороховій бочці, і це дуже загрозлива тенденція», – прокоментував Роман Квасній.

Як зазначають фахівці, аби вберегти себе від захворювання на туберкульоз, необхідно дотримуватися правил особистої гігієни, проходити вакцинацію, періодично робити флюорографічні знімки. Крім цього, необхідно підвищувати рівень життя, адже переважно на туберкульоз хворіють соціально незахищені верстви населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *