ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати міської ради розробляють програму будівництва соціального житла

|

Постійна депутатська комісія житлової політики спільно з фахівцями ЛНУ «Львівська політехніка» працює над програмою розвитку житлового будівництва для громадян, що потребують соціального захисту.

Як передає прес-служба міської ради, ця програма передбачатиме реалізацію державних замовлень на соціальне житло, зокрема забезпечення житлом військовослужбовців та звільнених у запас, інвалідів та учасників військових дій, працівників освіти, соціально незахищених верств населення. У цій же програмі йдеться про кредитування молодіжного житлового будівництва.

За даними члена комісії житлової політики Романа Федишина, ця програма вирішуватиме кілька завдань, зокрема збільшення кількості доступного житла з повною інфраструктурою, суттєве збільшення будівництва житла, а також створення чітких правил гри між будівельниками і містом щодо надання ділянок в оренду з правом забудови.

Наразі програма перебуває на розгляді в департаменті економічної політики, а пізніше її виноситимуть на розгляд сесії міської ради.

У Львівській міській раді на державній черзі для надання житла перебуває 23 тис. 423 сім’ї та на кооперативній черзі перебуває 15 тис. 495 сімей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *