Студенти Львівщини не можуть порозумітись: чи задовольнило їх Міносвіти

|

Міністерство освіти та науки України пішло на поступки студентству Львівщини, – стверджують представники студентського самоврядування. Вимоги спудеїв не виконано, студентів та викладачів залякують, – стверджують справжні організатори недавніх мітингів, представники Студентського братства Львівщини, ХДС Молоді та Об’єднання студентів правників.

Останні навіть заявляють про те, що «студентів та викладачів залякують люди з команди міністра Ніколаєнка».

«Перш ніж виводити студентів на вулиці треба було сісти за стіл переговорів», – вважає студентський мер Львівщини Сашко Драган і переконує, що проблему для спудеїв четвертого курсу вирішили, а для решти (1-ий, 2-ий, 3-ій) є час протягом року, аби виробити максимально безболісну систему нововведень.

Організатори акцій погоджуються з тим, що вимоги четвертокурсників виконано, однак їх обурила тепер позиція та ставлення міносвіти до студентів Львівщини. «Під час зустрічі зі студентами юридичного факультету представник від міністерства освіти пан Болюбаш різко та некультурно вів себе стосовно до викладачів та спудеїв. Він робив зауваження «треба довчитися, щоб задавати питання працівникам міністерства» та висловлював зверхнє ставлення», – розповів представник Об’єднання студентів-правників Олександр Ружицький.

Окрім того, за його словами, студентство обурене тим, що пан Болюбаш вказав на низький рівень знань спудеїв Львівщини і припустив, що протести викликані саме боягузством. «Ця позиція нас обурила», – заявив О. Ружицький.

Уже завтра, за його словами, справжні організатори акцій проведуть прес-конференцію, на якій вимагатимуть офіційного вибачення пана міністра перед львівськими студентами.

Схоже, що представники студентського самоврядування не можуть зустрітись та порозумітись із організаторами акцій.

Нагадаємо, що Міністерство освіти та науки України дозволило керівництву вищих навчальних закладів під час прийняття в магістратуру зараховувати результати попередньої атестації як вступні. Про це йдеться в листі заступника міністра освіти і науки Василя Шинкарука, скерованому на адресу ректорів вишів України. 14 березня близько двох тисяч студентів вийшли на мітинг із вимогою призупинити дію наказу, який передбачає вступ на 5-ий курс. Їх підтримали депутати Львівської міської та обласної рад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *