ОСТАННІ НОВИНИ

Пористи пікетують Генконсульство Польщі

|

Яворівські та Жовківські активісти Громадянської партії «Пора» вчора пікетували митні переходи в Рава-Руській, Немирові та Краківці. Сьогодні пікетування продовжилося біля Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

Як повідомив інформаційний відділ ВК ЛОО ГП «Пора», українців з прикордонних територій, які найчастіше відвідують сусідню країну, польські прикордонники без будь-якого попередження перестали пропускати. У суботу, 17 березня, на польському кордоні українців, які мали два закордонних паспорти, що передбачено чинним українським законодавством, почали затримувати на 3 – 5 годин, а потім повертати українській стороні.

У неділю яворівчани та жовківчани, організовані місцевими осередками Громадянської партії «Пора», пікетували митні переходи в Раві Руській, Немирові, Краківці, але так і не отримали відповіді від польських прикордонників.

«Багато наших проблем виникають через нас самих. На нещодавній обласній сесії депутати прийняли стратегію розвитку Львівщини. У ній передбачається розвиток нашого регіону, як вікна в Європу. Але врахували погляд лише з вікна львівського чиновника, не зважаючи на пропозиції нашої фракції не приймати такого глобального документа без попереднього його обговорення у районах, серед цього й на прикордонних територіях. Якщо б були опрацьовані і належним чином зафіксовані домовленості з Польщею про прикордонну співпрацю, такої ситуації не могло б виникнути», – прокоментував інцидент депутат Львівської обласної ради від ГП «Пора» Богдан Кук.

За словами пористів, охоронні органи біля посольства Польщі чинять тиск на мітингувальників. А у Генеральному Консульстві вимоги залишаються без жодної відповіді, ні консул, ні його представники до людей не вийшли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *