Сеник хоче допомогти багатодітним сім’ям

|

Сьогодні голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник провів нараду, на якій ішлося про проблеми багатодітних сімей, повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

Її учасниками стали багатодітні матері, які представляють ініціативну групу Львівщини. Кілька тижнів тому вони звернулися до М. Сеника з конкретними пропозиціями щодо того, як влада могла б допомагати їхнім родинам.

На нараду також були запрошені керівники управлінь освіти, соціального захисту, охорони здоров’я, транспорту та зв’язку облдержадміністрації, голови профільних комісій облради.

Мати семи дітей та голова ініціативної групи Оксана Хомченко у своєму короткому виступі назвала низку гострих проблем, з якими сьогодні зіштовхуються багатодітні сім’ї. Це, зокрема, відсутність пільг при сплаті комунальних послуг, користуванні громадським транспортом.

Матерів Львівщини обурює і той факт, що матеріальна допомога, яка надається при народженні дитини, сьогодні, фактично, зведена до суми в 3,4 тисяч гривень. Решта коштів від цієї суми, що виплачують упродовж року, фінансові установи зараховують у дохід сім’ї. Як наслідок – багатодітні родини втрачають в інших соціальних виплатах та пільгах.

Члени ініціативної групи підрахували, що витрати на зошити та інші необхідні для учня речі становлять понад 500 гривень на півроку. Що роботи матері, коли у неї п’ятеро або й семеро школярів і студентів? Є значні труднощі, пов’язані з організацією лікування, оздоровлення та відпочинку дітей із багатодітних родин.

Підсумовуючи розмову, голова обласної ради Мирослав Сеник зазначив, що проблеми, порушені ініціативною групою, у яку об’єдналися багатодітні матері, потребують негайного вивчення. Обласна влада має певні фінансові ресурси, які слід скерувати на допомогу багатодітним сім’ям. Але для цього потрібно підготувати спеціальну соціальну програму і затвердити її на сесії обласної ради.

Мирослав Сеник доручив керівникам управлінь соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, транспорту та зв’язку Львівської облдержадміністрації впродовж місяця підготувати свої пропозиції щодо вирішення проблем багатодітних сімей, з тим, щоб вони лягли в основу проекту відповідної соціальної програми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *