ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОР закликала Кабмін та ФДМУ відтермінувати приватизацію «Львівприладу»

|

Львівська обласна рада більшістю голосів прийняла звернення до Кабінету Міністрів України та Фонду Держмайна з проханням призупинити приватизацію ДП «Львівприлад» і відтермінувати на ІІІ квартал 2007 року для якісної підготовки до приватизації та завершення плану санації.

Як заявив член постійної комісії з питань промисловості, будівельної індустрії, комунікацій та енергоефективності депутат Володимир Креховецький, приватизацію потрібно перенести з метою продажу за максимальну ціну на відкритому аукціоні, оскільки це відбувалося з «Криворіжсталлю». Депутати вважають, що до приватизації потрібно провести перевірку діяльності та дочекатися завершення судів, що стосуються цього підприємства.

Підтримало депутатів і головне управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА. Зокрема, начальник управління Ростислав Сорока вважає, що на аукціоні повинні змагатися більше двох претендентів.

Відомо, що до участі в аукціоні допущено фірму з Харкова та підприємство, яке в ході санації, яку визнано незадовільною, було інвестором. Натомість усіх львівських підприємців, які подавали заявки на участь у приватизації «Львівприладу», з невідомих причин усунено, і сьогодні вони відстоюють свої права у суді. «Що бiльше учасникiв, то бiльше коштiв можна отримати вiд

приватизацiї. Оскiльки два учасники можуть мiж собою домовитися, – каже депутат Креховецький. Навіть більше, один з учасникiв свого часу вже займався санацiєю заводу й не виконав плану. Тому ми хочемо, щоб участь у конкурсi обов’язково взяли львiвськi пiдприємцi”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *