ОСТАННІ НОВИНИ

Перемишлянських наречених навчатимуть, як поводитися у шлюбі

|

Уже з 17 березня Центр передшлюбної катехизації Стрийської єпархії, що в Перемишлянах, зможе прийняти перші пари наречених, які готуються до подружжя. Як повідомляє офіційний сайт УГКЦ, відкриття Центру відбулося 18 лютого.

Крім того, з відкриттям Центру передшлюбної катехизації одночасно було освячено приміщення Центру духовного дозвілля Перемишлян, де відбуватимуться заняття з підготовки наречених Перемишлянського, Унівського та частково Бібрського деканатів Стрийської єпархії.

У Центрі працюватимуть семеро викладачів. Основні дисципліни – богослов`я родини та чин вінчання наречених, етика подружнього й родинного життя, психологія родини.

До речі, нареченим розповідатимуть і про медичні аспекти подружнього та родинного життя. Зможуть відвідувачі Центру почути й про біоетику, а також курс канонічного права.

У Стрийській єпархії налічують сім Центрів передшлюбної катехизації. Окрім Перемишлян, такі центри діють у Стрию, Бібрці, Ходорові, Городку, Миколаєві та Новому Роздолі. Усі центри організувала Катехитична комісія Стрийської єпархії при тісній співпраці із священиками, які душпастирюють у шістнадцяти деканатах єпархії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *