ОСТАННІ НОВИНИ

ІК «Вихор» надав Азарову інформацію про львівських суддів, які приймають незаконні рішення

|

Інвестиційний консорціум «Вихор» сповістив Першого Віце-прем’єр-міністра України Миколу Азарова про незаконні рішення, які приймаються львівськими суддями стосовно ВАТ «Агрофірма «Провесінь». Відповідна інформація була направлена листом Першому Віце-прем’єру, голові Верховного суду, Генеральному прокурор та голові Служби безпеки України – повідомляє прес-служба ІК «Вихор».

Як вважає ІК «Вихор», міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, засідання якої відбулося нещодавно, повинна покрасти край безправним судовим рішенням навколо ВАТ «Агрофірма «Провесінь». Комісія доручила Міністерству юстиції, правоохоронним і контролюючим органам перевірити законність рішень ряду суддів з подальшим притягненням їх до відповідальності.

У своєму листі ІК «Вихор» наголошує на необхідності перевірки діяльності, зокрема, голів Личаківського та Франківського районних судів Львова А.Горецького та С.Мартьянової. «Саме ці судді, перевищуючи свої повноваження, видавали незаконні рішення, які стали фактичним втручанням в господарську діяльність «Провесні». Так, суддя С.Мартьянова двічі безпідставно накладала арешт на акції ІК «Вихор» та забороняла скликати та проводити загальні збори акціонерів «Провесні». Суддя А.Горецький своєю ухвалою заборонив зборам акціонерів приймати рішення щодо управління справами товариства.

Інвестиційний консорціум «Вихор», який є одним з найбільших акціонерів ВАТ «Агрофірма «Провесінь», наголошує, що втручання суду в господарську діяльність підприємства суперечить Конституції і Законам України і є перевищенням судом своїх повноважень. Неправомірні дії суддів блокували роботу найвищого органу управління товариства – зборів акціонерів. А тому, на переконання «Вихору», дії суддів повинні розглядатися в контексті персональної відповідальності за нанесення збитків інтересам акціонерів «Провесні»», – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *