ОСТАННІ НОВИНИ

ОДА закликає економити на споживанні газу

|

При економному споживанні газу мешканці стандартної двокімнатної квартири у Львові можуть економити близько 150-200 кубів газу в місяці, – переконаний заступник голови ЛОДА Тарас Федак. Відтак, за його словами, елементарне енергозбереження дозволить економити до 2,5 тисяч кубів в рік.

Окрім того, Тарас Федак нагадав, що мешканці області можуть скористатись кредитами на встановлення енергозберігаючих технологій, оскільки відсотки на такий кредит повертатиме держава. У бюджеті області на таку програму закладено 3 млн. грн.. Утім із прийняттям інвестиційної програми місцеві бюджети також передбачать кошти на повернення відсотків за кредити.

«Умовно кажучи, якщо людина захоче поміняти вікна та двері в квартирі, взявши кредит в банку, то ми відшкодовуємо практично 95 відсотків з відсотків банку, – розповів заступник голови ЛОДА. – За рахунок того, що ми передбачили 3 млн. грн. на відшкодування кредитів, ми, фактично, запустили схему, де близько 50-60 млн. грн.. кредитних ресурсів будуть працювати в тій системі. Тобто ми даємо можливість використати 50-60 млн. грн.. на енергозберігаючі технології в системі житлово-комунального господарства».

У області, за словами Тараса Федака, також впроваджують кілька проектів. Так, в Раві-Руській запустили минулого року систему переходу на електроопалення. «Зараз ми працюємо над впровадженням сучасних технологій переходу на тверде паливо у двох населених пунктах у Турківському та Самбірському районах», – додав Т. Федак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *