ОСТАННІ НОВИНИ

Захарчишин пропонує зекономити на 8-ому березні і святкувати просто День весни

|

Заступник голови Львівської обласної ради Левко Захарчишин вважає безпідставним свято 8 березня і підтримує ініціативу групи молодих львівських політиків та громадських діячів започаткувати святкування 1-ого березня Дня весни. Про це він заявив у коментарі прес-службі обласної ради.

«Календарна весна починається все-таки першого березня. Тому буде логічно вітати наших коханих, матерів, сестер саме цього дня. Хоча вони заслуговують на нашу любов, увагу і повагу щоднини, – зазначив Лев Захарчишин. – Що ж до дати восьмого березня, то вважати її Міжнародним жіночим днем не має підстав. Адже ніде у світі, окрім Росії та деяких інших країн колишнього СРСР, це свято не відзначають. Ініціативу соціалістки Клари Цеткін зразка 1910 року про те, щоб проводити щороку Міжнародний жіночий день, у Західній Європі проігнорували вже тоді. І тільки радянські комуністи культивували це свято, щоб люди забули про весняні християнські празники».

Лев Захарчишин переконаний, що Україні потрібно започатковувати власні свята. У зв’язку з цим він ініціюватиме звернення обласної ради до Президента України, аби він підписав указ про святкування Дня весни саме першого березня.

Уже цього року, на думку Левка Захарчишина, першого березня чоловіки-українці зможуть привітати своїх матерів, коханих, сестер із Днем весни.

„Зробімо їм справжнє свято! – пропонує Лев Захарчишин. – Бо вони того варті”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *