ОСТАННІ НОВИНИ

Громадські організації заявляють про чергові маніпуляції Садового

|

Низка громадських організацій, що входять до Громадського форуму Львова, оприлюднили заяву щодо маніпуляцій міського голови Львова А. Садового, які вони вбачають у способі показу відеозвіту про засідання міської ради від 22 лютого. Подаємо текст заяви:

“Проанонсований прес-службою ЛМР відеозвіт про сесію міської ради 22 лютого щодо питань тарифної політики, показаний у записі, на львівських телеканалах у вихідні, перетворився на своєрідний інструмент для маніпуляції громадською думкою. Телеглядачам показали лише виступи політиків, а сам процес голосування, який висвітлював позицію депутатів та їх фракцій, залишився поза кадром. Таким чином виборців позбавили можливості оцінити позицію своїх обранців та зробити відповідні висновки.

Ми вважаємо, що під час сесії було приховано інформацію про результати поіменного голосування щодо зниження наявного тарифу. На вимогу депутатів від БЮТ, ця інформація все ж з’явилася на електронному табло, проте лише на мить, що унеможливило її висвітлення телеканалами. Роздрук результатів поіменного голосування роздали тільки після сесії за відсутності журналістів і його не було належно висвітлено в засобах масової інформації.

Об’єднаний громадський рух заявляє про неприпустимість спроб маніпуляції громадською думкою. Міський голова і його команда вкотре продемонстрували, що не здатні на прозору й відкриту політику, що підкилимне задоволення власних інтересів маскується технологічними прийомами і піар-акціями.

Ми вимагаємо від міської ради оприлюднити результати поіменного голосування щодо зменшення тарифів. Лише тоді, коли виборець знатиме справжню позицію кожного депутата, кожної політичної сили щодо життєво важливих для нього питань, він буде здатен на свідомий вибір у майбутньому.

26 лютого 2007 р.

Громадський форум Львова

ГО «Рух опору»

Спілка захист прав громадян

ВГО «Наша Україна»

Асоціація платників податків у Львівській області

Товариство співвласників житла”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *