ОСТАННІ НОВИНИ

«Батьківщина» угледіла зраду у міськраді

|

Львівська обласна організація ВО «Батьківщина» оприлюднила заяву з приводу вчорашнього голосування в міській раді щодо тарифної політики. БЮТ називає дії частини депутатського корпусу зрадою і вважає, що це голосування може вплинути на переговори щодо консолідації національно-демократичних сил на державному рівні. Подаємо текст заяви:

«Учора депутати Львівської міської ради проігнорували економічно грамотну пропозицію лідера БЮТ Юлії Тимошенко щодо зниження тарифів на послуги з теплопостачання та підігрів води для львів’ян. Змушені констатувати, що у Львівській міськраді вчинено зраду. І найперше – зраду львівської громади тими силами, які найголосніше викрикують на мітингах і віче про патріотизм, демократію та особливо гарячу любов до рідного народу.

Після цього голосування стала зрозумілішою і позиція міського голови Львова Андрія Садового. Більш того, боячись зустрічі з Юлією Тимошенко віч-на-віч, у Ратуші визрів «геніальний» план запросити на вчорашню сесію лідерів інших політичних сил. У які би золоті папірці у міськраді не загортали ці запрошення, поведінка і виступи більшості лідерів політичних партій (а особливо голосування їхніх представників у депутатському корпусі) засвідчили їх небажання вирішувати болючі проблеми львів’ян. Їхні полум’яні виступи вкотре звелися до гендлювання красивими та високим словами.

Висловлюємо застереження й закликаємо до пильності львівську громаду: голосування фракцій «Наша Україна», УНП, «Пора» та ВО «Свобода» 22 лютого – дія на укріплення та реванш представників антикризової коаліції у нашому місті. І не лише у Львові: учорашнє голосування відсунуло на кілька кроків назад переговорний процес щодо консолідації національно-демократичних сил в Україні. Називаючи себе патріотами та демократами, ці фракції фактично поставили під загрозу ймовірність виступу всіх національно-патріотичних сил єдиним фронтом. І це в той час, коли готується омріяна мільйонами українців угода про спільне опозиційне об’єднання «Нашої України» та БЮТ!

Те, чого не допустили депутати Хмельницька, Вінниці, Черкас, допустили у Львові. Найкрасномовніший приклад консолідації не заради амбіцій чи політичних дивідендів, а задля інтересів громади стався сьогодні у Луцьку. На вимогу Юлії Тимошенко депутати Луцької міськради одноголосно підтримали зниження тарифів на житлово-комунальні послуги на 10% для мешканців Луцька. Усім складом це рішення підтримали фракції «Наша Україна» та УНП. Хочеться запитати в керівників цих політичних сил у Львові: ідеології «Нашої України» та УНП у Львові та Луцьку різняться, чи, будьмо відвертими, у місті Лева поведінка цих політичних сил ґрунтувалася на особистісних амбіціях деяких горе-проводирів? Чи, можливо, мешканці Луцька більш гідні мати дешевше тепло та гарячу воду, ніж львів’яни?..

Висловлюємо щире співчуття львівській громаді, яка «удостоїлася» на власні очі пересвідчитися в абсолютній байдужості частини львівських депутатів до насущних проблем мешканців нашого міста.

Запевняємо: наша політична сила й надалі боротиметься проти необґрунтованого підняття тарифів до остаточної перемоги львівської громади».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *