ОСТАННІ НОВИНИ

Парламенту радять заслухати Медведька щодо справи Чорновола

|

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді заслухати звіт Генерального прокурора Олександра Медведька про стан розслідування кримінальної справи про загибель народного депутата України В’ячеслава Чорновола. Про «proUA» повідомили в Інформаційному управлінні парламенту.

Комітет, зокрема, рекомендує Раді прийняти проект Постанови «Про заслуховування звіту Генерального прокурора України Медведька О.І. щодо стану розслідування кримінальної справи стосовно загибелі Героя України В.Чорновола та його помічника Є.Павлова»

Постановою пропонується у березні цього року заслухати інформацію Генпрокурора про зволікання розслідування обставин загибелі Чорновола та його помічника-консультанта Євгена Павлова.

Під час розгляду проекту Постанови члени Комітету зазначили, що минуло майже вісім років з дня загибелі Чорновола та Павлова. За цей час проводилося розслідування у 1999 та 2001 роках. У березні 2005 року слідчі дії знову було поновлено. Проте розслідування останні півтори року проводиться неефективно.

Народні депутати вважають, що є підстави стверджувати про свідоме гальмування об’єктивного розслідування. Відповідно, об’єктивні обставини та причини загибелі народного депутата Чорновола та його помічника-консультанта Павлова залишаються нез’ясованими.

Як відомо, 25 березня 1999 року голова Народного Руху В’ячеслав Чорновіл і його водій загинули в автокатастрофі.

Вранці 26 березня тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко заявив, що лідер НРУ і його водій загинули в результаті ДТП і що «версія замаху на В’ячеслава Чорновола як причина його загибелі навіть не розглядалася».

Представники Руху від самого початку називали смерть свого лідера політичним вбивством.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *