ОСТАННІ НОВИНИ

Карантин у львівських школах триватиме до кінця тижня

|

Карантин у львівських школах триватиме до кінця цього тижня. Як розповіла під час сьогоднішньої прес-конференції завідувачка епідеміологічного відділу міської СЕС Галина Вашкурак, остаточне рішення про те, чи продовжувати незаплановані канікули для львівських школярів, стане відоме уже у п’ятницю.

«На сьогодні захворюваність і надалі утримується на високих цифрах, тому навчання буде припинено до кінця тижня. Ми щоденно отримуємо дані, спілкуємося з управлінням освіти. Відповідно, остаточні результати матимемо в кінці тижня і лише тоді прийматимемо конкретне рішення чи продовжувати карантин», – розповіла Галина Вашкурак. Як наголосила начальник управління освіти Львівської міської ради Надія Оксенчук, для того, аби відмінити карантин у місцевих школах потрібне особливе розпорядження міського голови Львова.

За словами завідувачки епідеміологічного відділу міської СЕС, протягом цього тижня грипом захворіло 4,5 тисячі львів’ян, серед них – 643 дитини віком від 7 до 14 років. «Простежується тенденція на зниження кількості захворювання серед дітей шкільного віку», – додала Галина Вашкурак. Для прикладу, за три дні минулого тижня захворіло понад 900 дітей.

Як додала Галина Вашкурак, поки що рано говорити, якими будуть остаточні дані, адже грип прогресує досить непередбачувано. За один день число хворих може зрости до тисячі, а може й на стільки зменшитися.

Зі свого бокуНадія Оксенчук запевнила, що пропущені навчальні дні відпрацьовувати по суботах або ж на канікулах дітлахи не будуть. «Будемо відпрацьовувати виключно за рахунок ущільнення матеріалу», – підсумувала Надія Оксенчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *