ОСТАННІ НОВИНИ

Оренда держмайна зросла в середньому в 2,5 рази

|

У 2,5 рази в середньому збільшилися ставки оренди державного майна з початку цього року, зважаючи на відповідну постанову Кабміну. Повідомила сьогодні під час прес-конференції начальник регіонального відділення ФДМ у Львівській області Наталія Горлач.

За її словами, найбільше зросла оренда для грального бізнесу – тепер ставка оренди становить 100%. “Тобто за рік ці люди платять повну вартість приміщення”, – сказала вона.

Також зросла ставка для закладів, які надають платні послуги з навчання чи медицини, а також для комерційних банків – 30% від вартості площі. Натомість вартість оренди для виробництва зросла не суттєво.

Максимальна ціна на перше січня складала 25-35 грн. за метр квадратний, а мінімальна – 1 грн. в рік за приміщення. Таку ставку застосовують для бюджетних організацій. Минулого року від оренди державного майна надійшло 12,1 млн. гривень.

Загалом налічується 424 угоди оренди майна , з них 5 – це оренда цілісних майнових комплексів і 3 – структурних підрозділів.

Зараз відділення проводить перегляд угод оренди і до червня має його закінчити. Кожного місяця переоформляють відповідну кількість угод. “У січні планом передбачено переукладення 45 угод, в лютому – 85 і так за зростаючою. Але ми йдемо з випередженням”, – сказала Н. Горлач. За її словами, бізнесмени не відмовляються від підписання угод за новими цінами, іноді вони зменшують площу, яку орендують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *