ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року під льодом загинуло вже шість осіб

|





Цього року через льодову небезпеку уже загинуло 6 чоловік, 14 – було врятовано. Про це сьогодні, 20 лютого, на прес-конференції розповів начальник Львівської центральної рятувальної водолазної служби Роман Фіца. За його словами, Погодні умови в області через часті перепади температури, є дуже несприятливими і підвищують ймовірність нещасних випадків на льоду. Товщина льоду зараз ще дозволяє виходити на нього, але лід дуже крихкий.



«Найбільша проблема на річках, де лід промивається під низом, відповідно зменшується товщина льоду, зявляються прогалини, в таких місцях переходити категорично забороняється», – наголошує начальник Львівської центральної рятувальної водолазної служби Роман Фіца. Шість утоплень на Львівщині трапились переважно в гірських районах – на Самбірщині, Старосамбірщині, у Турківському та інших.


Безпечною товщина льоду для однієї людини є 7 см, для легкового автомобіля, наприклад, 19-20см. Зараз найбільш проблемними є ставки, озера та заплави Бугу: там через невелику течію тримається льодостав. На швидких річках у Львівській області льоду наразі немає. Нещасні випадки найчастіше відбуваються через неправильний перехід через водний обєкт в непризначених місцях. Так, наприклад, загинула людина в м. Новий Розділ на озері “Барвінок”, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *