ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник зустрівся з послом та консулом Республіки Словенія

|

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник учора зустрівся з Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Словенія в Україні Пріможем Шеліто та майбутнім почесним консулом Республіки Словенія у Львові Юлією Мізрах. Про це повідомляє офіційний сайт ЛОДА.

Під час зустрічі пан Олійник висловив сподівання на плідну співпрацю із словенськими колегами та похвалився хорошими робочими стосунками із представниками усіх дипломатичних представництв, які розташовані у Львові. Чільник області також окреслив тенденції розвитку регіону та визначив кілька пріорітетних сфер, у яких Україна та Словенія могли б максимально ефективно діяти разом.

Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Словенія в Україні Прімож Шеліто висловив своє задоволення щодо закінчення процедури з відкриття у Львові консульства. Він наголосив, що стосунки між нашими країнами повинні розвиватись не тільки з центру, а й тісніше співпрацювати на регіональному рівні.

Прімож Шеліто зазначив, що економічні стосунки між Україною та Словенією розвиваються добре. Також висловив сподівання, що таким же чином буде у гуманітарній сфері, запропонувавши кілька цікавих проектів для співпраці Львівської області із регіонами Словенії.

Представляючи нового почесного консула Республіки Словенія у Львові Юлію Мізрах, Прімож Шеліто сказав, що вона багато зробили для україно-словенських стосунків та зможе зробити великі кроки для Львівської області.

Зі свого боку Юлія Мізрах окреслила кілька пріорітетних напрямків своєї діяльності. У своїй роботі вона даватиме пропозиції щодо використання словенського досвіду в українських умовах. Насамперед цe буде стосуватись сфери послуг, агропромислового комплексу та машинобудування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *