ОСТАННІ НОВИНИ

«Нашоукраїнці» не підтримують ідеї зниження тарифу на тепло

|

Львівські «нашоукраїнці», які підготували проект ухвали міськради щодо тарифної політики у теплопостачанні, не пропонують знизити тарифи, оскільки не мають аргументованих розрахунків, що тарифи визначено неправильно і що вони є економічно необґрунтованими. Про це зазначив сьогодні, 19 лютого, під час прес-конференції голова фракції «Наша Україна» в ЛМР Василь Трач.

За його словами, депутатська комісія під головуванням Олега Породка з вивчення економічного формування тарифу чіткої відповіді на те, що тарифи завищені, не дала.

«Щоб пропонувати знизити тариф, ми повинні мати чіткі розрахунки того, що тариф на тепло є економічно необґрунтованим. Такого офіційного висновку немає», – зазначив В. Трач.

У свою чергу, «нашоукраїнець» Богдан Бедрило зазначив, що «тарифна» комісія фактично усунулася від дослідження питання, скільки справді коштує гігакалорія, а натомість лише досліджувала те, який має бути тариф сезонний чи двоставковий. «Ми ж ставимо під сумнів, чи справді одна гігакалорія коштує 180 гривень. І чи це є економічно обґрунтована вартість тепла», – додав депутат.

Також представники депутатського корпусу проти дотації теплопостачальних підприємств з бюджету розвитку міста, оскільки таким чином значні кошти громади йдуть у нікуди.

«Не можна просто пропонувати зниження тарифу. Мовляв, зменшімо на 25 відсотків, чи хоча б на 10. Ми повинні прораховувати наслідки нашого рішення. А не просто виконувати чиїсь директиви», – зазначив В. Трач, закидаючи таким чином БЮТу (який пропонував на минулій сесії знизити тариф) звинувачення в популізмі. Водночас він додав, якщо комісія дасть обґрунтоване рішення щодо можливого зменшення тарифу, то до запропонованого проекту ухвали можна буде додати такий пункт. Наразі ж в ухвалі йдеться лише про те, що тарифи, які були сформовані, позбавили частину львів`ян можливості оформлення субсидій, що вони є непрозорі і населення міста не розуміє самого принципу нарахування оплати теплопостачання.

Окрім критики роботи «тарифної» комісії, депутати-«нашоукраїнці» не надто позитивно висловилися й щодо роботи двох інших комісій: з вивчення ефективності роботи теплопостачальних підприємств та вивчення ефективності роботи «Львівводоканалу». Тож на наступних пленарних засіданнях сесії міськради вони вимагатимуть заслухати звіти цих комісій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *