ОСТАННІ НОВИНИ

Молодіжні організації вимагають встановити День захисника України на Покрови

|


Низка молодіжних організацій Львова, що увійшли до складу громадської акції “Відновимо історичну справедливість” звернулася до міського голови Львова та депутатів міської ради з пропозицією встановити День захисника України 14 жовтня, на свято Покрови. Про це йдеться у тексті звернення, який є у розпорядженні редакції.


Підписанти звернення апелюють до того, що “починаючи з найдавніших часів, українські військові формації традиційно відзначали день 14 жовтня – Свято Покрови. Саме цей день є Святом українського козацтва, він був визначений Проводом ОУН для відзначення Свята Зброї, а згодом став днем народження Української Повстанської Армії”.


Водночас вони зазначають, що День захисника Вітчизни, запроваджений свого часу Л.Кучмою був “калькою виданого в Росії указу , яким там проголошено “Дєнь защітніка Отєчєства”. Для відзначення обрано 23 лютого – колишній день радянської армії, вже давно забутий українською громадськістю”.


Зважаючи на це громадські організації закликають запровадити відповідним рішенням міської ради щорічне відзначення 14 жовтня – Дня захисника України на території міста Львова, а також від імені Львівської міської ради надіслати звернення до Львівської обласної ради із закликом запровадити відповідним рішенням обласної ради щорічне відзначення 14 жовтня – Дня захисника України на території Львівської області;


Також підписанти заяви пропонують від імені Львівської міської ради надіслати звернення до Президента України Віктора Ющенка скасувати своїм указом відзначення 23 лютого чужого для українців свята, визнати учасників національно-визвольних змагань у ХХ столітті та запровадити відзначення 14 жовтня – Дня захисника України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *