ОСТАННІ НОВИНИ

Суд визнав угоди незаконними дії виконкому щодо угод між жеками та мешканцями

|



Незаконним в судовому порядку визнано дії міськвиконкому Львівської міської ради щодо застосування угод між жителями та жеками, передає прес-служба Громадського форуму Львова.


За даними прес-служби, таке рішення прийняв Галицький районний суд Львова за позовом члена ГФЛ Валерія Канишина.


Щоправда, позов В.Канишина задоволена частково –він вимагав не лише визнати дії виконкому незаконними, але й зобов’язати міськвиконком розробити, затвердити та запровадити нові законні типові договори на обслуговування будинків та прибудинкових територій для всіх типів будинків. Власне другий пункт вимог залишився незадоволеним і тепер, як твердить прес-служба ГФЛ, позивач звернувся до суду з вимогою ухвалити додаткове Рішення, яким зобов’язати виконавчий комітет ЛМР розробити, затвердити та запровадити у м. Львові законні типові договори.


Цей позов є частиною кампанії Громадського форуму Львова, мета якої –надати мешканцям інструменти контролю та захисту своїх прав перед комунальними підприємствами за ненадані, або неякісно надані послуги. Сьогодні споживач не має змоги контролювати якості, вартості, факту надання послуги, відшкодовувати завдані його майну збитки (напр. роками тече дах), відмовитися від послуг, які йому нав’язують або не надають. Мешканець також не може відстояти свої права в суді, так як немає юридично – зафіксованих стосунків з ЖЕКом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *