ОСТАННІ НОВИНИ

У дитячій лікарні відкрили корпус патології новонароджених

|

Новозбудований неонатологічний корпус Львівської міської дитячої клінічної лікарні сьогодні відкрили офіційно. За участі вищого керівництва міста його заодно й освятили.

У новий корпус, де надають медичну допомогу діткам до одного року, переведено відділення патології новонароджених із 8-ї клінічної лікарні, а також удвічі розширено відділення реанімації немовлят. Діють у лікарні й окремі операційні блоки для новонароджених, оснащені сучасним обладнанням.

«Ми планували відкрити корпус ще до Дня міста, але прийняли рішення, що поки не буде дороблено найостаннішу дрібницю, акт прийому-здачі не підписуватимемо. Відтак зробили все, що можна було зробити», – заявив на відкритті міський голова Львова Андрій Садовий.

Він також зазначив, що за ті гроші, які було витрачено на будівництво нового корпусу, можна було побудувати лікарню значно кращої якості. Утім, на його думку, це проблема не лише Львова, а всієї держави. «Таку лікарню в цілому світі будують протягом 2 років, а в нас певні ділки закладають гроші і будують об’єкти щороку по трошки», – прокоментував мер.

Торік на неонатологічний корпус для немовлят з міського бюджету було надано 3,5 мільйона гривень. Міський голова пообіцяв, що цього року сума буде не меншою.

Корпус патології новонароджених має у своєму складі приймальне відділення, реабілітаційне, два операційні блоки, лабораторію, реанімацію з виїзною неонатологічною бригадою та поліклінічний блок для спостереження за виписаними дітьми.

Від січня цього року лікування в корпусі пройшло понад 60 дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *