ОСТАННІ НОВИНИ

Облгази Єремеєва позбавлять права обслуговувати газорозподільчі мережі?

|

ДК “Газ України” позбавить права обслуговувати газорозподільні мережі підприємства з газопостачання та газифікації (облгази), які не здійснювали належне виконання договорів у частині вкладень у розвиток газопроводів та наростили критичну суму заборгованості за спожитий природний газ. Про це йдеться у прес-релізі ДК “Газ України”.

Компанія заявляє, що до таких підприємств належать “Волиньгаз”, “Закарпатгаз”, “Івано-Франківськгаз”, “Львівгаз”, “Чернігівгаз” та “Чернівцігаз”. До такого кроку ДК “Газ України” вимушений буде вдатися, якщо з переліченими облгазами не буде укладено угод на обслуговування газопроводів.

За твердженнями “Газу України”, рівень розрахунків облгазів за природний газ, спожитий населенням у 2006 р., у середньому по Україні становить 85% (у 2005 р. цей показник становив 84%). Сума заборгованості у 2006 р. становить 459 млн. грн, що у 1,5 раза перевищує борг за 2005 р. (293 млн грн).

Критична ситуація із розрахунками за газ спожитий населенням склалася у “Волиньгаз”, “Закарпатгаз”, “Івано-Франківськгаз”, “Львівгаз” та “Чернігівгаз”. У листопаді – грудні 2006 р. ці облгази припинили перераховувати кошти ДК “Газ України” за газ поставлений для потреб населення. Водночас перелічені облгази не проводять належної роботи для погашення боргів за природний газ, спожитий населенням у 2006 р. Тим часом, за даними оперативного моніторингу ДК “Газ України”, населення вчасно перераховує кошти на рахунки вказаних облгазів.

Загальний борг вказаних підприємств перед ДК “Газ України” за газ, спожитий населенням у 2006 році, становить 162 млн грн, а це майже 35% заборгованості всіх облгазів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *