ОСТАННІ НОВИНИ

У сихівських будинках встановлюватимуть системи регулювання теплоенергії

|

Протягом року-другого у будинках сихівського мікрорайону та на вулицях Науковій і Володимира Великого проводитимуть реконструкції тепломереж та встановлюватимуть системи регулювання теплової енергії. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив головний інженер «Львівтеплоенерго» Андрій Кінаш.

За його словами, реконструкція одного будинку разом із встановленням нових систем теплозбереження потребує від 80 до 140 тисяч гривень. Заплановано ж реконструювати близько 700. «Самотужки ми не зможе профінансувати такий проект модернізації, тому зараз ведуться переговори із різними банками та потенційними інвесторами, аби профінансувати заплановане», – зазначив пан Кінаш.

На сьогодні лише у 60 з 2000 будинків Львова встановлені системи регулювання теплової енергії, які дозволяють на 30 відсотків економити тепло у помешканнях.

Окрім того, за словами Андрія Кінаша, сьогодні 70 відсотків львівських будинків мають лічильники тепла, які також дозволяють мешканцям економити теплову енергію. Щоправда, один такий лічильник коштує близько трьох тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *