ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість вбивств скоюють нетверезі

|

64 умисні вбивства із 108, скоєних у Львівській області минулого року, вчинили нетверезі особи. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області. Такими є висновки аналізу стану розкриття та розслідування умисних вбивств, вчинених на території Львівської області минулого року.

Занепокоєння прокуратури викликає стан профілактики та попередження умисних вбивств, вчинених на соціально-побутовому ґрунті у сільській місцевості. Минулоріч їх скоєно 41 (або 50,62%) від загальної кількості умисних вбивств згаданої категорії. Причому 31 вбивство вчинили особи у стані алкогольного сп’яніння та 13 (або 31,71%) раніше суджені. У 19 випадках потерпілі та злочинці були родичами і приводом для позбавлення життя послужили сварки та особисті неприязні відносини.

На думку працівників прокуратури, вчинення більшості умисних вбивств у стані алкогольного сп’яніння вказують про низький рівень боротьби з самогоноварінням та пияцтвом, а також порушенням правил торгівлі алкогольними напоями.

За даними прокуратури, “у міській, а особливо у сільській місцевостях, спиртні напої є доступними для будь-кого і в будь-яку пору доби”.

У зв’язку з виявленими порушеннями з боку окремих посадових осіб УМВС України у Львівській області щодо здійснення профілактики та попередження умисних вбивств, вчинених на соціально-побутовому ґрунті, прокуратура області внесла подання на ім’я начальника УМВС України у Львівській області.

Крім того, прокурор області скерував інформацію про причини та умови, що сприяють вчиненню умисних вбивств на соціально-побутовому ґрунті на території області голові Львівської обласної державної адміністрації та голові Львівської обласної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *